none
EWP
NLENDEFR
-
none
EWP
none
none
none Nieuws
Nieuwsarchief


Luxe eco draagtas (100 % ECO)

01 oktober 2009

Draagtassen gemaakt van gerecycled bruin kraft. Gerecycled bruin kraftpapier wordt gemaakt van ongebleekte pulp en afvalpapier, dat voor 98% bestaat uit huishoudelijk papierafval.


Het aandeel chloorvrije ongebleekte pulp in het bruine papier ligt bij 10% en en het aandeel afvalpapier ligt tussen 90%. Het gerecycled bruin golfkarton bestaat zelfs voor 100% uit afvalpapier. Het papier is leverbaar in 125 en 170 gr en heeft een bruine en een grijze zijde (door het afvalpapier).


Gerecycled wit/bruin papier
Wordt gemaakt van gebleekte pulp 20% en afvalpapier 80% . Leverbaar in 140 grs en heeft een witte en een bruine zijde.

Alle gebleekte en ongebleekte pulp wordt gemaakt van milieuvriendelijke gewonnen houtpulp uit aangeplante bossen. De producten voldoen aan de eisen van milieubescherming en kunnen voor 100% worden gerecycled.

Tijdens de productie wordt het papier onderworpen aan een high tech droogproces boven 100 graden C waardoor het vochtgehalte van het papier minimaal is.
De belangrijkste toevoegingen tijdens het productieproces zijn stijfsel (C6H10O5(OH)3)n en AKD (alkyl ketene dimmer) . Er komen geen schadelijke stoffen zoals acetamide of zwafel bij. Het aandeel aan zware metalen zoals cadmium, lood of kwik voldoet aan de eisen die hiervoor door de EU zijn gesteld op de lijst van schadelijke stoffen en ter beperking van deze.
Er wordt voortdurend getest, o.a. door SGS, of het aandeel aan gezondheids-bedreigende stoffen aan de gestelde normen voldoet en binnen de gestelde maximale waarden blijft. Ook voldoet het materiaal aan de nog hogere eisen die sommige merken (zoals bijv. Adidas, Nike) hieraan stellen op het gebied van schadelijke stoffen.

Het materiaal vindt zijn toepassing in draagtassen, pakpapier of doosverpakkingen.

East West Packaging levert de tas in alle denkbare formaten en uitvoeringen. Uw tas zit er dus altijd bij. Deze tas is leverbaar met uitgestanst handvat, ingeknoopt koord of papier gedraaid koord en al in oplages vanaf 1000 stuks. Het sterke materiaal is leverbaar met een opdruk in 1 tot 6 kleuren offsetdruk. Onze adviseurs overleggen graag met u over de mogelijkheden in vormgeving en uitvoering.

Voor verdere informatie kunt u ons altijd bellen.

Terug naar nieuwsoverzicht
none
Xing  Twitter  LinkedIn
none
none
Home

Nieuws
Nieuwsarchief
Eco

Zero Tree
EPI plastic
Canvas
Bruin kraft
PET non woven
Producten

Offerteaanvraag
Papieren draagtas
Plastic draagtas
PP-shopper draagtas
Non Woven draagtassen
Eco draagtas
Luxerybags
Kleine oplages
Overige
Webshopverpakkingen
Webshop

Studio

FTP
Aanleverspecificaties
Info

Bedrukt papier
Bedrukt plastic
Tassen bestellen
Contact

Routebeschrijving
Vacature
Algemene voorwaarden
none